Z czego wynikają problemy z erekcją?



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co się dzieje w czasie
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wówczas do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Możemy go uzupełnić spożywając
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny tak samo
ważny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za popęd
seksualny. Podczas
picia napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
lecz szybko można go uzupełnić
jedząc warzywa strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niesamowicie
istotnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca 80 procent
spermy. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy i wydłuża żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
także w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, wołowina, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić
również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
poprawne wytwarzanie
hormonów. Jeśli chcemy
poprawić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra

kamagra w zelu